Sposób przygotowania:
mięso duszone
Mięso kroimy w kostkę obsmażamy na patelni tak aby się lekko zarumieniło , marchew i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy woda tak aby było w całości przykryte wodą dodajemy kostkę mięsną, liść laurowy, ziele angielskie, selera i pietruszkę (wszystkie warzywa przed użyciem myjemy i obieramy ze skórki). Gdy woda się zagotuje zmniejszamy gaz tak aby wszystko się nam tylko dusiło na wolnym ogniu, wówczas dodajemy marchewkę i cebulę aby dusiły się razem z mięsem. do duszących się składników dodajemy łyżkę musztardy, kiedy mięso bedzie miekkie, a sos naszym zdaniem zbyt wodnisty dodajemy mąkę która nam go z pewnościa zagęści i sprawi że będzie miał fajną konsystencję. Sos przyprawiamy według uznania ja dodaję trochę ziół prowansalskich, pieprz, sól, oraz paprykę ostrą ilość zalezy oczywiście od naszego smaku.