Sposób przygotowania:
Mięso duszone z warzywami
Mięso dzielimy na kawałki i wkładamy do miski, skropić dobrze sokiem z grejpfruta, solimy i pieprzymy, wymieszać i odstawić do lodówki na ok 2 godzin. Wyjąć z lodówki, wsypać 1-2 łyżki mąki i wymieszać dokładnie aby każdy kawałek był w mące. Na patelnie wlać tłuszcz i podsmażyć warzywa obrane i pokrojone w paski lub kostkę (papryki, cebula, marchewka) przekładamy warzywa do garnka wlewamy wodę ok 0,5l dodajemy 1/2 kostki rosołowej i gotujemy. Na tej samej patelni smażymy mięso (rumienimy-dodać oleju) po tej czynności przekładamy do garnka z warzywami dodajemy 2 kawałeczki papryki ostrej (jalapeño green) ziele angielskie, liść laurowy, solimy, wymieszać, przykryć pokrywką i dusimy na bardzo małym ogniu ok 90 min. aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą gryczaną.