ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

Mięso gulaszowe w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz bez mąki czyli mięso w sosie własnym

Mięso gulaszowe w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso gulaszowe w sosie własnym

 

  • ok 1,5 kg mięsa wieprzowego na gulasz np szynka, łopatka
  • 1 cebula
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • tymianek
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz, papryka slodka, chilli, sól, wegeta, keczup

Sposób przygotowania:

Mięso gulaszowe w sosie własnym
Mięso dokładnie oczyszczamy pod bieżącą wodą. Kroimy na małe kawałki i calość wrzucamy na głęboką patelnie z dodatkiem oleju, 3 liści laurowych i kilku zieren ziela angielskiego. Dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny. Między czasie po około 40 minutach dodaję pokrojona drobniutko cebulę i duszę dalej. Gdy mięso osiągnie miękkość dodaję przyprawy: łyżkę keczupu, tymianek, paprykę, chilli, pieprz i sól. Gotuję jeszcze kilka minut i podaję np. z ziemniakami
Mięso gulaszowe w sosie własnym
Mięso na nasz gulasz myjemy i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym
Mięso gulaszowe w sosie własnym
Kroję mięso na nie wielkie kawałki. Przekładam na patelnie
Mięso gulaszowe w sosie własnym
Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i olej. Duszę do miekkości
Mięso gulaszowe w sosie własnym
Gdy mięso już bedzie miekkie doprawiam ulubionymi przyprawami do smaku