motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mięso marynowane z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso wieprzowe marynowane z dodatkiem kaszy

Mięso marynowane z kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso marynowane z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Mięso marynowane z kaszą
Umyte i osuszone mięso dajemy do miski. Olej łączymy z czosnkiem, papryką, oraz dodajemy do smaku soli i pieprzu. Do mięsa wlewamy olej z przyprawami, mieszamy i odstawiamy na 4 godz. w chłodne miejsce. Na rozgrzaną patelnię dajemy zamarynowane mięso cebulkę oraz pokrojone pieczarki. Wszystko podsmażamy. Wlewamy wodę, dodajemy liść i ziela i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Następnie dodajemy wypukaną kaszę i dusimy wszystko ok. 20 minut. Ciągle mieszając, aby się nie przypaliło a potrawa powinna być gęsta.
Mięso marynowane z kaszą
Z oleju i przypraw robimy marynatę i polewamy nią mięso
Mięso marynowane z kaszą
Zamarynowane mięso podsmażamy z cebulką i pieczarkami
Mięso marynowane z kaszą
Dolewamy wody, dajemy liść i ziela i dusimy ok. 30 minut
Mięso marynowane z kaszą
Dodajemy kaszę i jeszcze dusimy ok.20 minut