korniszona007

korniszona007

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 44]

Mięso mielone po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i sycąca potrawa. Idealna na obiad

Mięso mielone po hiszpańsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone po hiszpańsku

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 300g g pieczarek
  • 300g makaronu
  • 50 g ser żółty
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g masła
  • sos pomidorowy lub koncentrat
  • przyprawy : sól, pieprz, oregano, maggi, tabasko

Sposób przygotowania:

Mięso mielone po hiszpańsku
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, a cebulę w kostkę. Wsypujemy na patelnie i podsmażamy na maśle. Do pieczarek i cebuli dodajemy mięso i obsmażamy. Nastepnie robimy sos z koncentratu, czyli łączymy go z wodą lub jeśli mamy gotowy sos dodajemy go do mięsa. Przyprawiamy do smaku i dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Ja dodaję tabasko bo lubię to danie na ostro. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy go sosem z mięsem. Delikatnie mieszamy i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w 160 stopniach przez okolo 15 minut. Smacznego :)
Mięso mielone po hiszpańsku
Do pieczarek dodajemy mięso mielone i smażymy
Mięso mielone po hiszpańsku
Następnie dodajemy sos pomidorowy lub koncentrat
Mięso mielone po hiszpańsku
Tutaj łączymy mięso z ugotowanym makaronem
Mięso mielone po hiszpańsku
No i obiadek gotowy ! życzę wszystkim smacznego :):)