luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Mięso na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mięso tak przygotowane ma bardzo wyrazisty smak i jest rarytasem dla tych co lubią pikantne jedzonko.

Mięso na ostro

Składniki:

Mięso na ostro

 

  • ok. 1kg. karkowki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 listki laurowe
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 lyzeczka pasty chilli (sambal oelek)
  • sol
  • 1 cebula
  • bulion w proszku
  • 1 mala chilli (suszona)

Sposób przygotowania:

Mięso na ostro
MIeso posolic i wlozyc do woreczka foliowego. Olej wymieszac z pasta chilli, dodac 1 listek laurowy i 5 ziarenek ziela ang., wlac na mieso do woreczka i wstawic na ok.24 godziny do lodowki. Od czasu do czasu mieso " pomasowac", tak zeby marynata wszedzie sie dostala. Po tym czasie karkowke wylozyc na rozgrzany tluszcz, dodac obrana i przekrojona cebule. Mieso przysmazyc z kazdej strony i podlac szklanka bulionu z dodatkiem chill, listka laurowego i ziela ang. Dusic pod przykryciem ok. 90 min.

Tagi:

mięso danie