jagoda.jagoda

jagoda.jagoda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 41]

Mięso pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy na gorąco z ziemniaczkami lub na zimno jako przystawkę

Mięso pieczone

Składniki:

Mięso pieczone

 

  • 1 kg mięsa np.boczek lub łopatka
  • 1 główka czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • 2 łyżki musztardy
  • 120 ml sosu sojowego
  • 50 ml miodu.

Sposób przygotowania:

Mięso pieczone
Zrobić marynatę: Czosnek przepuścić przez praskę,dodać przyprawy płynne i przyprawę do kurczaka.Mięsa dokładnie umyć,nasmarować marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin.Mięsa ułożyć na blasze,wstawić do rozgrzanego piekarnika do temp.250 st. i pieczemy ok. 60 min. często podlewając tworzącym się sosem.