msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Mięso w majonezie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne,kruche mięsko na obiad.Mało przy tym pracy a efekt bardzo pozytywny.

Mięso w majonezie. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso w majonezie.

 

  • ok.75-90 dag mięsa wieprzowego (u mnie mięso na gulasz w kawałku-bardzo chude ale może być łopatka lub karkówka)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1\2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 płaska łyżeczka rozmarynu suszonego
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Mięso w majonezie.
Mięso dokładnie umyć i osuszyć.Pokroić na ok.1,5 cm plastry. Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Czosnek obrać,grubo posikać. Naczynie żaroodporne posmarować olejem,nagrzać piekarnik do 200 stopni. Wymieszać majonez z rozmarynem ,pieprzem ziołowym,pokrojonymi cebulą i czosnkiem. Plastry mięsa lekko posolić z obu stron i wymieszać z masą majonezową. Wyłożyć mięso do naczynia żaroodpornego wraz z całym majonezem,oprószyć pieprzem.Przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika na godzinę. Mięso jest wyjątkowo kruche i smaczne. Podałam z ziemniakami z wody i sałatką m.in.z kapusty,marchwi .
Mięso w majonezie.
Plastry mięsa wymieszać z majonezem,cebulą,czosnkiem i ziołami.
Mięso w majonezie.
Oprószone pieprzem wstawić do nagrzanego piekarnika na godzinę.
Mięso w majonezie.
Upieczone można podać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

mięso