luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Mięso w marynacie z piekarnika

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Mięso leżało w marynacie 2 dni i smakowało super.

Mięso w marynacie z piekarnika

Składniki:

Mięso w marynacie z piekarnika

 

  • Ok. 1 kg karkówki bez kości
  • 1/ szklanka oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/2 łyżeczki sambal oelek
  • 3 ząbki zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki kminku mielonego
  • sól
  • 1 łyżeczka bulionu w proszku

Sposób przygotowania:

Mięso w marynacie z piekarnika
Mieso ponacinac na plastry o glebokosci ok.4cm. i grobosc 0,5 cm. Wszystkie przyprawy wymieszac z olej. Mieso wlozyc do woreczka i zalac marynata. Odstawic na ok.24 godziny ( u mnie 48 godzin) do lodowki. Po tym czasie piekarnik nagrzac do temp.200 stopni. Mieso wlozyc do zaroodpornego naczynia, wlac szklanke wody z dodatkiem 1 lyzeczki bulionu w proszku. Karkowke piec ok. 2 godzin. Ja podalam z ziemniakami i kapusta kiszona zasmazana.