Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso w sosie musztardowo-miodowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo prosty przepis na pyszny sos - pomysł powstał podczas ratowania musztardy z pękniętego słoiczka. Efekt pyszny! Polecam :)

Mięso w sosie musztardowo-miodowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w sosie musztardowo-miodowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Mięso z kurczaka kroję w kosteczkę i wrzucam na rozgrzany olej, solę, pieprzę - podsmażam. Pieczarki oczyszczam, kroję i dorzucam do mięsa. Całość mieszam i razem podsmażam. W tym czasie robię sos: w osobnej miseczce mieszam musztardę, miód (ja użyłam wielokwiatowy) oraz śmietanę. Całość wylewam do mięsa i mieszam. Chwilę podsmażam aż sos odrobinę zgęstnieje, podgrzeje się i połączy składniki. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Całość podaję na ryżu. Smacznego :) 
Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Mięso z kurczaka smażę na oleju na patelni
Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Pieczarki dokładnie oczyszczam lub obieram
Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Sos przygotowuję w osobnym naczyniu - mieszam miód, śietanę i musztardę
Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Całość mieszam na jednej patelni, podgrzewam i gotowe!