Sposób przygotowania:
Mięso w sosie winogronowym z serem Lazur
Piersi z kurczaka kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzany olej do woka. Zaczynam podsmażać. Cebulkę obieram, kroję i dorzucam do mięsa. Cukinię dokładnie myję, odkrajam końcówki i kroję w pół talarki lub mniejsze kawałki. Dorzucam do woka. Solę, dodaję sporo pieprzu pomarańczowego i trochę chili. Winogrona myję, usuwam pestki i kroję w mniejsze części - dodaję do reszty. Ser Lazur lekko rozłamuję na mniejsze kawałki i dodaję do woka. Mieszam i podsmażam wszystko razem. Pod koniec smażenia dodaję również 2 łyżki gęstej śmietany rozdrobnionej z odrobiną gorącej wody i dodaję do reszty aby uzyskać odrobinę sosu. Mieszam, podgrzewam i gotowe. Makaron łazanki gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzam, dodaję 2 łyżki oliwy i suszoną bazylię - mieszam. Dodaję mięso z sosem i gotowe.
edytaha