zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Mięso w sosie wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 400
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wieprzowina duszona w aromatycznym sosie. Coś bardzo pożywnego i smacznego na obiad po wyczerpującym dniu.

Mięso w sosie wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w sosie wg Zub3ra

 

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie wg Zub3ra
Mięso płuczemy. Osuszamy i kroimy w średniej grubości plastry.Lekko rozbijamy trzonkiem od noża. Nacieramy obficie solą, pieprzem. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obsypujemy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie smażymy mięso z każdej strony na jasno brązowy kolor. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek. Mięso i cebulę przekładamy do garnka. Następnie na patelnie wlewamy wino i chwilę podgrzewamy, aż płyn się zredukuje. Dodajemy do mięsa. Na koniec dodajemy pokrojoną marchew, zalewamy wodą, dodajemy kostki i przyprawy. Dusimy do miękkości mięsa ok 40 minut. Smacznego!
Mięso w sosie wg Zub3ra
Pokrojoną wieprzowinę przyprawiamy i posypujemy mąką.
Mięso w sosie wg Zub3ra
Mięso dokłądnie obsmażamy na gorącym tłuszczu.
Mięso w sosie wg Zub3ra
Mięso i cebulę z czosnkiem przekładamy do garnka.
Mięso w sosie wg Zub3ra
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki i dusimy.

Tagi:

mięso danie