Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe duszone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wieprzowinę z warzywami podawać z ziemniakami lub pieczywem

Mięso wieprzowe duszone z warzywami

Składniki:

Mięso wieprzowe duszone z warzywami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe duszone z warzywami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obrumienić na tłuszczu, zalać gorącą wodą tak, aby mięso było ledwo zanurzone, dusić pod przykryciem. Warzywa oczyścić, pokroić (oprócz pomidorów) i po kilkunastu minutach duszenia dodać do mięsa, gotować do miękkości. Pokrojone w kostkę pomidory włożyć do prawie gotowej potrawy, tylko zagotować. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę, zagęścić potrawę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i posypać zieleniną.