Sposób przygotowania:
Mięso wieprzowe w sosie czosnkowym
Cebulę , czosnek obrać.Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki wg uznania. Oprószyć przyprawą do wieprzowiny dokładnie z wszystkich stron. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Następnie do rondelka wlać 2 łyżki oleju, włożyć mięso, parę minut obsmażyć mieszając. Następnie wlać bulion warzywny . Dodać cebulę. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Dodać sos sojowy, doprawić solą oraz pieprzem. Zrobić zasmażkę z 3 łyżek oleju i 2 łyżki mąki , rozprowadzić w zupie. Czosnek obrany , przecisnąć przez praskę, dodać do sosu, wymieszać. Gotować 2-3 minuty. Podawać ziemniakami lub kaszą gryczaną bądź kaszą jęczmienną.