Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Mięso z warzywami podane z ryżem to smaczne danie obiadowe.

Mięso wieprzowe z papryką i pieczarkami

Składniki:

Mięso wieprzowe z papryką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe z papryką i pieczarkami
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać oczyszczona z nasion pokrojoną w kostkę paprykę i posiekane w plasterki pieczarki. Wszystko razem poddusić do miękkości papryki. Następnie wyjąć z tłuszczu, odłożyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu po warzywach, skropić wodą i chwilę poddusić. Połączyć z warzywami, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, podgrzać. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.