Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wołowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso wołowe z warzywami to smaczne danie obiadowe.

Mięso wołowe z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięso wołowe z warzywami

 

  • 1 kg mięsa wołowego z kością
  • 2 marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • 10 dag selera
  • 1 średniej wielkości por
  • 10 dag włoskiej kapusty
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 listek laurowy
  • 4-5 ziarenek pieprzu
  • 3-4 łodyżki pietruszki
  • 1 gałązka lubczyku
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Mięso wołowe z warzywami
Mięso umyć, włożyć do zimnej wody,( około 2 l ) zagotować, usunąć szumowiny, dodać pieprz, liść laurowy i gotować około 1-1,5 godziny. Następnie dodać sól, obraną marchewkę, pietruszkę i seler, gotować do miękkości mięsa. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną kapustę, por i upieczoną nad płomieniem cebulę. Z ugotowanego rosołu wyjąć warzywa, pokroić i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Przyprawić do smaku pieprzem. Podawać ze sztuką ugotowanego mięsa i ziemniakami.
Mięso wołowe z warzywami
Mięso ugotować do miękkości z warzywami i przyprawami
Mięso wołowe z warzywami
Ugotowane warzywa wyjąć z rosołu i podsmażyć na maśle