Sposób przygotowania:
Mięso z gruszką i serem pleśniowym
Piekarnik rozgrzewam do 180 C. Piersi z kurczaka dokładnie oczyszczam i przepłukuję pod zimną wodą. Delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem. Każdą pierś delikatnie rozcinam nożem aby powstała jak największa kieszonka. Gruszki myję, obieram i kroję w dość cienkie plasterki. Do każdej kieszonki wkładam po dwa kawałki gruszki i spory kawałek sera. Do środka wkładamy połowę czyli 100g naszego sera. Ponadziewane piersi można zacisnąć wykałaczką (ja tego nie zrobiłam). Każdy kawałek obsypuję również solą i pieprzem, najlepiej z obu stron. Przygotowane mięso układam w lekko posmarowanej tłuszczem brytfannie. Na wierzch rozkładam resztę pokrojonych gruszek oraz rozsypuję pokruszone pozostałe 100 g sera. Całość zapiekam jakieś 30-40 minut. Smacznego.