Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie

Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie
Mięso umyć i zalać wodą. Warzywa obrać, umyć i dodać do mięsa wraz z zielem angielskim, pieprzem, liściem laurowym oraz vegetą i solą. Wszystko razem gotować aż mięso będzie miękkie. Po ty czasie wyjąć ugotowane udka, ostudzić, a następnie mięso oddzielić od kości. Wywar przecedzić. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać przez sito do wywaru. Żółtko rozmieszać ze śmietaną i niewielką ilością wywaru, a następnie całość wlać również przez sito do wywaru, ciągle mieszając. Do sosu dodać chrzan oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec dodać pokrojone na małe kawałki mięso i zagotować. Tak przygotowane mięsko w sosiku podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie
Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie
Mięso z kurczaka w chrzanowym sosie