Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka z imbirową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczne i aromatyczne mięso z pieczarkami w sosie. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.

Mięso z kurczaka z imbirową nutką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso z kurczaka z imbirową nutką

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka z imbirową nutką
Umyte mięso pokroić w kostkę, włożyć do miseczki. Wlać oliwę, dodać przyprawy, imbir, szczyptę gałki muszkatołowej, wymieszać i odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny. Następnie podsmażyć na patelni, przełożyć do garnka, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Śmietanę wymieszać z mąka i papryką, połączyć z mięsem, dodać pieczarki, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku, wymieszać, podawać. 
Mięso z kurczaka z imbirową nutką
Pokrojone mięso wymieszać z olejem i przyprawami
Mięso z kurczaka z imbirową nutką
Włożyć na rozgrzaną patelnię i lekko zrumienić
Mięso z kurczaka z imbirową nutką
Rumiane mięso przełożyć do garnka wlać odrobinę wody
Mięso z kurczaka z imbirową nutką
Pieczarki z cebulą podsmażyć na maśle połączyć z mięsem