Sposób przygotowania:
Miesozerny kwiat cikini
Najpierw ugotowac ryz wedlug przepisu na opakowaniu. Cukini i cebule drobno pokroic w kostke i usmazyc,nastepnie dodac mielone doprawic sola i pieprzem,oraz miodem z sokiem z cytryny. Ryz wymieszac z usmazonym mielonym,odstawic do przestygniecia. Kwiat cukini ostroznie otworzyc i malymi nozyczkami wyciac szpic ze srodka,nastepnie farsz ostroznie wlozyc do srodka (najlepiej woreczkiem do kremow) tak aby szpic kwiatu mozna bylo jeszcze zakrecic Nafaszerowany kwiat cukini posmarowac zamoczonym pedzlem w oleju,polozyc do zaroodpornego pojemnika i zapiec w piekarniku ca.160°C(termoobieg) okolo 10 minut,przy tym uwazac aby kwiat nie wyschnal.
eli_555
Marika_1961
Kwiaty cukini mozna kupic w sklepach azjatyckich ,przynajmniej tu w niemczech,ja ich nie kupuje biore moje kiedy mam cukinie na dzialce...
Senqa
Ale by je jesc,wow ;D Za rok posmakuje ;))
evita0007