Książka Kucharska: Kuchnia włoska wieszjak.pl

Miętowe Pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Liście mięty umyć i osuszyć. Czosnek obrać. Do miski przełożyć liście mięty, czosnek, ser i orzechy i zmiksować za pomocą miksera

Miętowe Pesto

Składniki:

Miętowe Pesto

 

  • 100 g świeżej mięty
  • ćwierć szklanki parmezanu
  • półtorej szklanki prażonych orzechów Pini
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Sposób przygotowania:

Miętowe Pesto
Liście mięty umyć i osuszyć. Czosnek obrać. Do miski przełożyć liście mięty, czosnek, ser i orzechy i zmiksować za pomocą miksera lub blendera. Powoli dolewać oliwę z oliwek i dalej miksować. Kiedy składniki się ze sobą połączą doprawić do smaku solą oraz pieprzem i ponownie zmiksować.

Tagi:

miętowe