Sposób przygotowania:
Migdałowa baba
Na początku migdały sparzyć, obrać ze skórki i drobno zetrzeć. Następnie jajka umyć, wybić ze skorupek i oddzielić żółtka od białek.
Białka jaj ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z miodem, sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy. Następnie połączyć delikatnie z migdałami, cukrem pudrem i ubitą pianą z białek.
Później do całości dodać mąkę.Dokładnie wymieszać.
Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i osypaną bułką tartą formy.
Powierzchnię ciasta wyrównać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babkę ok.45 minut.
Stan jej surowości można sprawdzić przy użyciu drewnianego patyczka.
Smacznego.
Białka jaj ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z miodem, sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy. Następnie połączyć delikatnie z migdałami, cukrem pudrem i ubitą pianą z białek.
Później do całości dodać mąkę.Dokładnie wymieszać.
Tak powstałe ciasto przełożyć do wysmarowanej margaryną i osypaną bułką tartą formy.
Powierzchnię ciasta wyrównać.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec babkę ok.45 minut.
Stan jej surowości można sprawdzić przy użyciu drewnianego patyczka.
Smacznego.