Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasteczka z konfiturą różanąETAP 1:
Mąki wymieszać z cukrem pudrem, wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Posiekać z masłem, dodać żółtka, rozpuszczony, przestudzony miód, aromat ponownie posiekać.
ETAP 2:
Wsypać posiekane orzeszki i daktyle, mak, skórkę kandyzowaną, szybko zagnieść ciasto.
ETAP 3:
Następnie rozwałkować na grubość 6-7 mm i foremką wykrawać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, po wierzchu posmarować jajkiem wymieszanym z cukrem pudrem i mlekiem.
ETAP 4:
Posypać amarantusem ekspandowanym.
ETAP 5:
Na środek każdego ciasteczka włożyć porcję konfitury różanej. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.