Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto z brzoskwiniami
Na wstępie rozpuszczamy w rondelku masło, ponieważ, zanim dodamy je do ciasta powinno ostygnąć.
Jajka łączymy z cukrem i ubijamy mikserem na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy jogurt, mąkę, mielone migdały, kakao i proszek do pieczenia. Na samy końcu wlewamy masło i całość miksujemy na gładką masę.
Brzoskwinie po umyciu, obraniu i usunięciu pestek kroimy na ćwiartki i każdą ćwiartkę jeszcze wzdłuż na pół.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu, w rzędach, układamy brzoskwinie i posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut
Jajka łączymy z cukrem i ubijamy mikserem na puszystą masę. Ciągle miksując dodajemy jogurt, mąkę, mielone migdały, kakao i proszek do pieczenia. Na samy końcu wlewamy masło i całość miksujemy na gładką masę.
Brzoskwinie po umyciu, obraniu i usunięciu pestek kroimy na ćwiartki i każdą ćwiartkę jeszcze wzdłuż na pół.
Ciasto przekładamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i na wierzchu, w rzędach, układamy brzoskwinie i posypujemy płatkami migdałowymi.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 50 minut