Sposób przygotowania:
Migdałowe serca
Miękką margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko,sól i ekstrakt migdałowy. Na koniec stopniowo dosypujemy mąkę. Ciasto powinno być miękkie. Zagniatamy i dzielimy na 4 części. Każdą owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Stopniowo wyjmujemy po jednym kawałku. Wałkujemy na grubość 5 mm i wycinamy średniej wielkości serduszka. Powinno wyjść około 40 sztuk w zależności od wielkości foremki. Ciasteczka pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Zostawiamy do wystygnięcia. Do przygotowana lukru potrzebujemy 1 białko. Ubijamy je na sztywną pianę. Dodajemy sok z cytryny oraz stopniowe przesiany puder. Ubijamy do momentu aż lukier będzie puszysty i błyszczący. Dzielimy go na pół. do jednej części dodajemy sok z buraka. Za pomocą szprycy cukierniczej dekorujemy ciasteczka i ozdabiamy cukrowymi groszkami.