madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Milky way

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatne ciasto z pyszną masą oblane mleczną czekoladą chyba mówi samo za siebie:)

Milky way Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Milky way

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maki pszennej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • Masa:
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 cukry waniliowe
  • 30 dag margaryny
  • Polewa:
  • 1 mleczna czekolada
  • 1/4 kostki margaryny
  • 3 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Milky way
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtkami połączyć z przesianą mąką pszenną wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt przecinamy wzdłuż. Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym i studzimy. Margarynę ucieramy na puszysty krem z ostudzonym mlekiem i mlekiem w proszku. Tak przygotowaną masą przekładamy biszkopty. Czekoladę rozpuszczamy z margaryną i polewamy wierzch biszkopta.
Milky way
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem
Milky way
Margarynę ucieramy na puszysty krem z mlekiem
Milky way
Gotową masą przekładamy przekrojone biszkopty