Sposób przygotowania:
Milky Way 10
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, a następnie, cały czas mieszając dodajemy do nich cukier, żółtka i gdy składniki się już połączą dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i na koniec kakao. Dokładnie wymieszane składniki przelewamy na dwie wyłożone papierem do pieczenia blaszki. Biszkopt pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Krem: Do mleka dodajemy cukier i podgrzewamy do chwili jego rozpuszczenia, odstawiamy do przestygnięcia. Masło ubijamy na puszystą masę i dodajemy do niego przestudzone mleko z cukrem. Następnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy, aż powstanie gładki krem. Masę przekładamy na jeden z upieczonych biszkoptów, przykrywamy drugim. Polewa: Czekoladę łamiemy na kawałki, dodajemy do niej masło i topimy w kąpieli wodnej. Gdy powstanie już jednolita masa, polewamy nią ciasto, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na kilka godzin.