Sposób przygotowania:
Miłosna zupka-lubczyk,fasolka i spółka
Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w pól plasterki. Pora porządnie przepłukać pod bieżącą wodą. Włożyć warzywa do garnka, dodać olej i 2 łyżki wody. Postawić na ogień i zagotować. W między czasie ziemniaki obrać, umyć i pokroić w mała kostkę, Po 2 minutach od zagotowania wody z warzywami wrzucić ziemniaki, dodać sól i wlać pozostałe 4 szklanki wody. Ponownie zagotować. Gdy zupa po raz kolejny się zagotuje wrzucić fasolkę i gotować zupkę do miękkości składników. Zdjąć z ognia, wyjąć por. Dodać sos sojowy i zamieszać. W 2 chochlach wywaru rozprowadzić śmietanę, dokładnie wymieszać i wlać do zupy, wymieszać. W dłoniach (nad garnkiem z zupą) rozetrzeć suszony lubczyk i po raz ostatni zamieszać zupkę. Podawać gorącą. Wszystkie miłosnego i smacznego!:)