iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mini bigosik z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mini bigosik z młodej kapusty i szynki

Mini bigosik z młodej kapusty

Składniki:

Mini bigosik z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Mini bigosik z młodej kapusty
Kapustę myjemy osuszamy kroimy dość grubo i gotujemy z dodatkiem liscia laurowego ,ziela angielskiego i kostki rosołowej 1-2 szt zależne to jest od wielkości kapusty. Pietruszkę korzeń i marchewkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka i dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy. Na maśle podsmażamy posiekana cebule i pokrojoną w kosteczkę szynkę . Ugotowaną kapustę lekko odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy podsmażoną szynkę . Mieszamy dobrze dodajemy przecier pomidorowy, Gotujemy razem chwilę ,doprawiamy solą pieprzem do smaku.Jeszcze chwilę dusimy .