Sposób przygotowania:
Mini bułeczki z cynamonem
Do 1 szklanki mleka dajemy pokruszone drożdże tj 50g i 2 łyżki cukru , mieszamy posypujemy mąka i odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia. Do dużej miski przesiewamy mąkę dodajemy cukier mąkę ziemniaczana szczyptę soli . Wlewamy resztę ciepłego mleka roztopione masło-przestudzone, wymieszane żółtka i rozczyn z drożdży . Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok 30 min do wyrośnięcia.Następnie rozwałkowujemy ciasto na stolicyposypujemy cynamonem i cukrem kryształem. Kroimy na 3 pasy ,żeby rolada zawinęła się na 2. Powinny nam wyjść 3 rolady .Roladę i kroimy w plastry . Układamy na blasze i zostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy białkiem, pieczemy ok 15 min . Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
monikaT83
iwa643
monikaT83
fanka
iwa643