Sposób przygotowania:
Mini calzone pierożki
Mąkę przesiewamy, dodajemy drożdże, sól, mleko i olej. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut. Mięso podsmażamy, dodajemy przyprawy i koncentrat. Smażymy ok 15 minut. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka ok 12 cm, większa szklanka.
Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy trochę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami. Smakują na ciepło i zimno.
Smacznego
Każde kółko smarujemy (środek) ketchupem, posypujemy serem, wykładamy trochę mięsa zlepiamy jak pierogi. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 30 minut w 190 stopniach. Podajemy z dowolnymi sosami. Smakują na ciepło i zimno.
Smacznego