Sposób przygotowania:
Calzone ala Bollognese
Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy mięso mielone wołowe , po 3 minutach dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekany ząbek czosnku.Mieszamy dokładnie , zmniejszamy gaz , na końcu podsmażania dodajemy wszystkie przyprawy sos bollognese , przy robieniu sosu z torebki np fix knorr trzeba pamiętać , aby wody dodać o połowę mniej niż jest na odwrocie opakowania.Całość dusimy z sosem pod przykryciem około 10 minut.Ciasto rozwałkować , wyłożyć na podstawkę do pizzy , na połowę ciasta wyłożyć sos bollognese , a następnie uformować pieróg.Pieczemy calzone w rozgrzanym piekarniku przy około 190 st. aż ładnie wyrośnie i się zarumieni.Smacznego
Pyza
Chupnięta
Pyza
Można, można, po to jest gotowe aby z niego korzystać :-)
A.B.