Sposób przygotowania:
Mini chlebki z ziołami
Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru,łyżką mąki i połową szklanki ciepłej wody.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce,żeby rozczyn ruszył. Do mąki dajemy sól,oliwę,wyrośnięte drożdże i przyprawy,zagniatamy mięciutkie ciasto ,dolewając w razie potrzeby resztę wody.Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około pół godziny.Następnie ciasto dzielimy na 8 równych części i formujemy podłużne chlebki.Przygotowane chlebki smarujemy oliwą i posypujemy papryką w proszku. Chlebki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce żeby podrosły. Następnie pieczemy około 40 minut w temperaturze do zrumienienia.
zbysiowa
Babeczka35
Dziękuję,ja często piekę domowe pieczywo:)
misia5
Babeczka35
Dziękuję;)