Sposób przygotowania:
Gulasz musztardowy w mini chlebkach
Mięso myjemy i kroimy w wąskie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek drobno siekamy. Grzyby czyścimy, myjemy, lekko osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Smalec rozgrzewamy w garnku, dodajemy cebulę, czosnek. Kiedy cebula sie zeszkli dodajemy mięso. Smażymy chwile następnie, solimy, przyprawiamy pieprzem i ziołami. Mogą być świeże lub suszone. Na dużym ogniu, przy energicznym mieszaniu dusimy przez 8-10 minut. Następnie dolewamy wino, dodajemy liść laurowy i ziele, po czym na niewielkim ogniu zagotowujemy. Podlewamy woda i dusimy jakieś 50 minut. Gdy mięso jest prawie miękkie dodajemy pokrojone grzyby. Można je ewentualnie przesmażyć na maśle. Ja tak zrobiłam z kurkami. Pieczarki dałam surowe a kurki przesmażyłam dla lepszego smaku i dodałam na sam koniec. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki i musztarda i dodajemy do mięsa, kiedy jest ono już zupełnie miękkie. Tuż przed podaniem, zawartość bogacza jeszcze raz zagotowujemy. Można podać z ziemniakami, ryżem lub jak ja w miseczkach chlebowych.
zbysiowa
edytaha
Pyszności i jak pięknie podane :)
darmiona
Natala1210
marietta
bernika
akurat taką musztardę miałam.do gulaszu można dodac każdą ostrzejszą jaką się ma. szukałam węgierskiej ale nie znalazłam.
marietta
bernika
Marietto to jedna z musztard firmy Roleski http://roleski.pl/pl/products/musztardy/musztarda_jerozolimska mysle ze bez problemu mozna ją kupić wszędzie.
iziona
bernika
te miseczki chlebowe sama piekłam sa bardzo proste, możesz zobaczyc je u mnie wsród przepisów.
iziona
:)) już widziałam na Twoim blogu i bardzo mi się podobają muszę kiedyś skorzystać z pomysłu. Pozdrawiam :)
Husiaaa
ana9