Sposób przygotowania:
Mini Frittata na śniadanie
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni z termoobiegiem. Formę na muffinki posmarować oliwą z oliwek i wyłożyć każde wgłębienie pociętymi kawałkami papieru do pieczenia i do środka włożyć pokrojone w kostkę suszone pomidory i ser brie. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju na którym zeszklić posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Lekko przestudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem, solą, szczyptą chilli, dodać zeszkloną cebulkę i kiełbasę, lekko wymieszać. Następnie masą jajeczną wypełnić każdy dołek formy, w którym już są pomidory i ser brie. Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut, aż frittaty się lekko napuszą się i delikatnie przyrumienią. Podawać np. na rozłożonej na talerzu mieszance sałat. Można jeszcze ozdobić suszonymi pomidorami.
Bernadetta
p.jola1
Natala1210
A.B.
lalunia
p.jola1