Sposób przygotowania:
Mini-gofry serduszka z bitą śmietaną i owocamiPrzygotowanie dodatków
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, przekładamy do rękawa cukierniczego i wstawiamy do lodówki.
Owoce myjemy. Z granatu wyjmujemy nasiona. Kiwi, mandarynkę i banana kroimy w kostkę.
Przygotowanie gofrów
Jajka opłukujemy, oddzielamy żółtka od białek.
Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka miksujemy z mlekiem, cukrem i olejem oraz przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Miksujemy delikatnie z pianą z białek.
Gofry pieczemy w gofrownicy o kształcie serduszek na złocisty kolor. Gofry kroimy na mini-gofry serduszka.
ETAP 3:
Na każde serduszko wyciskamy bitą śmietanę za pomocą rękawa cukierniczego. Wykładamy owoce.