Sposób przygotowania:
Mini gulasz
Mięso i wędzonkę pokroić w małą kostkę lub paski. Usiekać drobno cebulę . Pieczarki pokroić w plasterki. Wędzonkę podsmażyć wytapiając tłuszcz . Dolać olej. Wrzucić mięso i zrumienić . Dołożyć pieczarki i cebulę i smażyć aż się podsmażą na złoto. Posypać szczyptą soli, pieprzu i papryki - przełożyć do garnka szybkowaru. Dodać do garnka wodę . Zamknąć szybkowar i postawić na gazie .Dusić po uszczelnieniu na małym gazie ( tak by nie zrzucał pary ) 15 minut. Otworzyć szybkowar . Doprawić gulasz do smaku. Zaciągnąć odrobiną mąki rozrobionej w zimnej wodzie - zagotować. Podawać z kaszą , kopytkami , kluskami lub ziemniakami. Wyszło tego 3 małe porcje.