Sposób przygotowania:
Mini lazanie z mielonym mięsem
Na oleju przesmażyć cebulę, następnie dodać mięso mielone. Dodać drobno posiekany czosnek i paprykę pokrojoną w kostkę, zioła prowansalskie, paprykę mieloną, keczup, sok pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Przesmażyć. Zagotować wodę ze szczyptą soli i łyżeczką oleju. Do gotującej się wody wkładać po dwa płaty lasagne i gotować przez 5-7 minut. Po wyjęciu każdy z płatów przekroić na pół, aby powstały małe kwadraty. Formę na babeczki wysmarować olejem, w każdej ułożyć kawałek makaronu, polać łyżeczką śmietany, nałoży przesmażone mięso i posypać startym serem. Zapiekać około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Marika-
Magdalena88
szynszyla