Sposób przygotowania:
Mini Pizza.
Ciasto wyrobić dokładnie z drożdżami i odstawić na ok. pół godziny do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w cienkie plasterki, podlać ją wodą, dodać łyżeczkę masła i dusić aż cebula zmięknie. Pieczarki pokroić na cienkie plastry, podlać je wodą oraz dodać łyżeczkę masła, dusić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 małych części, z których należy uformować okrągłe placki o grubości ok.. 1 cm. Placki, posmarować grubą warstwą koncentratu pomidorowego. Na koncentrat położyć warstwę duszonej cebuli. Na cebulę położyć duszone pieczarki. Szynkę konserwową pokroić w duże plasterki. Następnie położyć je na pieczarki. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach i posypać na wierzch pizzerinek. Pizzę ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce i piec 15-20 minut w rozgrzanym piekarniku.
edytaha