Sposób przygotowania:
Mini serniczki gotowane z kiwi i nerkowcami
W niewielkiej ilości mleka rozprowadzamy budyniowy proszek, mąkę oraz jajko. W garnku roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz ser. Ważne, aby cały czas masę mieszać i trzymać ją na niewielkim płomieniu. Do masy serowej, nie przerywając mieszania, przelewamy masę budyniową. Masa musi się zagotować i zgęstnieć. Odstawiamy ją z palnika i studzimy. Kiedy lekko przestygnie przekładamy nią gotowe herbatniki. Do serniczków wykorzystamy również owoce kiwi- możemy dodać je do środka lub jako dekorację na wierch ciasteczek wycinając z owoców ładne wzorki. Do środka, jak i na zewnątrz, możemy również dodać orzechy nerkowca, które należy uprzednio skrmelizować (topimy masełko, dodajemy cukier i kiedy całość ładnie zacznie się topić i lekko brązowieć, dodajemy orzechy. Mieszamy, aby pokryły się karmelem). Smacznego!