Sposób przygotowania:
Mini serniczki z kruszonką
Mąkę krupczatkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, posiekać nożem, wsypać cukier puder, wlać żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Z mąki pszennej, cukru kryształu, masła i cukru waniliowego zrobić kruszonkę. Ser twarogowy przemielić przez maszynkę. Masło z żółtkami i cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodać ser i jeszcze chwilę ucierać. Następnie wsypać budyń, rodzynki, skórkę pomarańczową, aromat i wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Ciasto rozwałkować, wylepić foremki babeczek, napełnić masą serową i posypać kruszonką. Ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.
marietta