Elexis

Elexis

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Mini szaszłyki z curry i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mini szaszłyki są idealne na samodzielne danie lub przystawkę

Mini szaszłyki z curry i czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini szaszłyki z curry i czosnkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mini szaszłyki z curry i czosnkiem
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Robimy dwie marynaty: jedną z curry, soli, pieprzy i dwóch łyżek jogurtu naturalnego, a drugą z czosnku, soli, pieprzu i również dwóch łyżek jogurtu. Kurczaka marynujemy i w tym czasie myjemy i kroimy pieczarki, tak żeby można było nadziać je na wykałaczki (żeby nie były zbyt małe). Paprykę myjemy, wydrążamy środek i kroimy w dość duże kawałki. Na wykałaczki nadziewamy kurczaka czosnkowego, paprykę, pieczarkę i kurczaka curry. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20 minut. Gotowe, smacznego!
Mini szaszłyki z curry i czosnkiem
Szaszłyki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20 minut