Sposób przygotowania:
Mini torcik urodzinowy
Przygotowujemy biszkopt: ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka cały czas miksując, następnie mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia.
Formę prostokątną smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, nakładamy równomiernie masę biszkoptową. Pieczemy w temperature 180stopni ok 20minut.
W tym czasie przygotowujemy masę, miksujemt serec mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym, i truskawkami.Pozostałe owoce obieramy, kroimy w półksiężyce.
Z wystudzonego biszkoptu wykrawamy 2 krążki (tak aby jak najwięcej powierzchni zużyć), układamy pierwszy spód na talerzyk, smarujemy masą truskawkową,układamy połowę owoców, przykrywamy 2 łyżkami masy, nakładamy drugi krażek biszkoptywy, caly torcik smarujemy nożem pozostałą masą (przykrywamy całą powierzchnię), na góre układamy dekoracyjnie owoce i bitą śmietanę, wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Piękny prezent na urodzinki!!! Smakuje cudownie! :)
Formę prostokątną smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, nakładamy równomiernie masę biszkoptową. Pieczemy w temperature 180stopni ok 20minut.
W tym czasie przygotowujemy masę, miksujemt serec mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym, i truskawkami.Pozostałe owoce obieramy, kroimy w półksiężyce.
Z wystudzonego biszkoptu wykrawamy 2 krążki (tak aby jak najwięcej powierzchni zużyć), układamy pierwszy spód na talerzyk, smarujemy masą truskawkową,układamy połowę owoców, przykrywamy 2 łyżkami masy, nakładamy drugi krażek biszkoptywy, caly torcik smarujemy nożem pozostałą masą (przykrywamy całą powierzchnię), na góre układamy dekoracyjnie owoce i bitą śmietanę, wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Piękny prezent na urodzinki!!! Smakuje cudownie! :)
luna
msewka