szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mintaj gotowany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dla dbających o linię gotowany mintaj. U mnie podany na mieszance warzyw

Mintaj gotowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj gotowany

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj gotowany
Zamrożony filet z mintaja kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy. W garnku gotujemy ok 0,5 litra wody z ograną marchewką, włoszczyzną, liściem, zielem angielskim i kulkami pieprzu. Solimy do smaku. Do gotującego sie wywaru wrzucamy kawałki ryby i gotujemy ok 7-10 minut. Wyciągamy kawałki ryby, można posypac delikatnie solą i pieprzem lub podać z sosem koperkowym. U mnie podane na mieszance warzyw.
Mintaj gotowany
Filet z mintaja kroimy na mniejsze kawałki
Mintaj gotowany
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odkładamy
Mintaj gotowany
W garnku gotujemy włoszczyznę liśc laurowy i ziele angielskie
Mintaj gotowany
Do gotującego się wywaru wkładamy przygotowaną rybę

Tagi:

mintaj dania