czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Mintaj na sposób wschodni

  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Obrany seler zetrzeć na grubej tarce, ząbki czosnku drobno posiekać, pomidory obrać ze

Mintaj na sposób wschodni

Składniki:

Mintaj na sposób wschodni

 

Sposób przygotowania:

Mintaj na sposób wschodni
Obrany seler zetrzeć na grubej tarce, ząbki czosnku drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki, kładąc uprzednio na kilka chwil do wrzątku, po czym pokrajać w grubsze plastry. Na dno ogniotrwałego naczynia dać trochę oleju i kilka łyzek wody, nałozyć równą warstwę startego selera, posypać przyprawami, następnie nałozyć połowę plastrów pomidorów, rybę, przyprawy i znów pomidory oraz resztę startego selera. Posypać z wierzchu ponownie przyprawami, wlać resztę oleju, przykryć i dusić na wierzchu lub w mocno nagrzanym piekarniku przez około 30 minut. Podawać z ryżem na sypko wymieszanym po ugotowaniu z łyżeczka przyprawy curry.