Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Mintaj pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mintaj pod pierzynką wg Megg

Mintaj pod pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mintaj pod pierzynką

 

  • 2 filety z mintaja
  • 4 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szkl wina białego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 puszki białej fasoli
  • sól świeżo mielona
  • pieprz świeżo mielony
  • chilli do smaku

Sposób przygotowania:

Mintaj pod pierzynką
Filety z mintaja pokroić na mniejsze kawałki i oprószyć świeżo zmieloną solą i pieprzem. Następnie każdy kawałek fileta obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, a czosnek obrać i drobno posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Następnie dodać do cebuli wino, odcedzoną fasolę i wszystko razem chwilkę podusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem, solą oraz chilli. Na koniec dodać usmażoną osobno rybę i wszystko razem chwilkę podusić. Tak przygotowaną rybkę wraz z sosem podawać z ryżem. Smacznego!!!
Mintaj pod pierzynką
Mintaj pod pierzynką
Mintaj pod pierzynką
Mintaj pod pierzynką

Tagi:

mintaj dania