A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Mintaj w cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

;D smaczna i zdrowa rybka

Mintaj w cieście

Składniki:

Mintaj w cieście

 

 

  • NA CIASTO:
  • 1 szklanka mleka
  • mąka tak by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany
  • 1 jajko
  • sól
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w cieście
Filet dzielimy na trzy porcje,solimy i pieprzymy do smaku.Przygotowujemy ciasto z powyższych składników,na patelni podgrzewamy olej.Każdy kawałek ryby zanurzamy w cieście i smażymy na złoto.Podajemy z ziemniakami z wody i sałatą.Smacznego.