Sposób przygotowania:
Mintaj w panierce
1. Filety myjemy i osuszamy papierowym recznikiem. Nacieramy sola i pieprzem. Kazdy kroimy w 3-4 kawalki.
2. Z cytryny wyciskamy sok. Orzechy mielimy i rozdrabniamy. Mieszamy z bulka tarta. Rybe panierujemy najpierw w mace nastepnie w rozkloconym jajku, a na koncu w mieszance orzechow i bulki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej.Wkladamy filety i smazymy po kilku minutach z obu stron na zloty kolor. Skrapiamy sokiem z cytryny
2. Z cytryny wyciskamy sok. Orzechy mielimy i rozdrabniamy. Mieszamy z bulka tarta. Rybe panierujemy najpierw w mace nastepnie w rozkloconym jajku, a na koncu w mieszance orzechow i bulki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej.Wkladamy filety i smazymy po kilku minutach z obu stron na zloty kolor. Skrapiamy sokiem z cytryny