lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Mintaj w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne filety rybne w sosie pomidorowym z bazylią...

Mintaj w pomidorach

Składniki:

Mintaj w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w pomidorach
W pierwszej kolejności pomidory parzymy gorącą wodą ( żeby lepiej schodziła skórka), a następnie obieramy je. Sparzone i obrane pomidory kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pomidory zalewamy 40 ml oliwy z oliwek i dodajemy do tego suszoną bazylię oraz dobrze umytą i drobno posiekaną świeżą bazylię. Wszystkie te składniki dobrze mieszamy ze sobą. Filety rybne dokładnie oczyszczamy, a później smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą i odkładamy na chwilę, żeby filety rybne przeszły smakiem przypraw. Filety rybne smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Filety rybne polewamy wcześniej zrobionym sosem. Na koniec już podane ryby w sosie pomidorowym na talerzu posypujemy jeszcze z wierzchu umytymi listkami bazylii. Smacznego!

Tagi:

mintaj dania