Sposób przygotowania:
Mintaj w pomidorach
W pierwszej kolejności pomidory parzymy gorącą wodą ( żeby lepiej schodziła skórka), a następnie obieramy je. Sparzone i obrane pomidory kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pomidory zalewamy 40 ml oliwy z oliwek i dodajemy do tego suszoną bazylię oraz dobrze umytą i drobno posiekaną świeżą bazylię. Wszystkie te składniki dobrze mieszamy ze sobą. Filety rybne dokładnie oczyszczamy, a później smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą i odkładamy na chwilę, żeby filety rybne przeszły smakiem przypraw. Filety rybne smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Filety rybne polewamy wcześniej zrobionym sosem. Na koniec już podane ryby w sosie pomidorowym na talerzu posypujemy jeszcze z wierzchu umytymi listkami bazylii. Smacznego!