Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mintaj z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Przygotować sos: plastry ananasa osączyć z syropu i pokroić na małe kawałki.

Mintaj z ananasem

Składniki:

Mintaj z ananasem

 

  • (4 porcje):
  • 8 małych panierowanych filetów z mintaja (65 dag)
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • puszka ananasa w piastrach (56 dag)
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 szklanki soku pomidorowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka oleju
  • 1/4 łyżeczki przyprawy chili
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól

Sposób przygotowania:

Mintaj z ananasem
Przygotować sos: plastry ananasa osączyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Szczypiorek opłukać i po kroić na kawałki długości 2 cm. Ananasy i szczypiorek podsmażyć na oleju. Dodać sok pomidorowy, sos sojowy, chili, imbir oraz sól i zagotować. Rybę usmażyć na oleju i podawać z sosem.